Se še spomniš življenja #breztelefona?

22.02.2019

Se še spomniš življenja #breztelefona?


Agencija za mobilno telefonijo v ZDA Plastic Media je izvedla raziskavo, v kateri so preverili, ali lahko živimo brez pametnih telefonov. Si upaš napovedati, kakšni so bili rezultati? Izkazalo se je, da si življenja #breztelefona ne znamo več predstavljati.

Kako zdržati pametno #breztelefona?

Številni strokovnjaki, ki so preučevali življenje #breztelefona, so ugotovili, da pametni telefoni krojijo življenja številnih ljudi. In kaj so ljudje najbolj pogrešali, ko so bili #breztelefona? Bi tudi ti pogrešal eno od naslednjih stvari?

-       Ljudje telefon najbolj pogrešajo zaradi klicev, sms sporočil, fotografiranja in mms sporočil.

-       Na drugem mestu so bile aplikacije: na prvem mestu je bil Facebook, sledili so mu Instagram, Youtube in Snapchat.

-       Številne je najbolj motilo, da na stranišču niso mogli igrati svoje najbolj priljubljene igrice.

-       Poslovneži so telefon pogrešali zaradi GPS-a in koledarja, kjer so bili zabeleženi vsi sestanki.

-       Raziskava je pokazala, da številni ljudje niso vedeli, koliko je ura, saj mnogi med njimi ne nosijo več ure.

Bi lahko bil #breztelefona?

Si si že kdaj postavil izziv, da bi bil #breztelefona nekaj dni ali pa morda en teden? Za začetek bi bila povsem nova izkušnja ta, da bi se moral z ljudmi dogovarjati za sestanke ali za kavo. Zaradi tega, ker bi bil #breztelefona, bi to pomenilo, da se morate za uro srečanja natančno dogovoriti. Če bi zamujali več kot 15 minut, potem bi odšel. Kaj misliš, koliko srečanj bi se dejansko končalo s pozitivnim izidom? Če bi bil torej #breztelefona, bi se navadil biti točen.

In kaj bi se še naučili, ko bi bili #breztelefona?

-       Ljudlje bi se bolj držali urnikov in ne bi kar naprej prestavljali srečanj za nekaj minut. Sporočil pred srečanji ne bi mogli dobivati, zato se ne bi dogajalo, da bi ljudje zamujali.

-       Če bi bil #breztelefona, bi to pomenilo, da vso svojo pozornost daješ človeku, s katerim piješ kavo. Sedaj se to namreč ne dogaja, saj so tudi na kavi ljudje vsak na svojem telefonu.

-       #breztelefona bi opazil, da so ljudje, ki imajo telefoni zelo nespoštljivi in ignorantski s tem, ko vsakih nekaj minut preverjajo svoj telefon in dovolijo, da jih ima naprava pod nadzorom.

-       Izkazalo bi se, da tudi #breztelefona ne bi zamudil ničesar. Ljudje, ki bi te resnično potrebovali, bi te že dobili. Zato ni treba, da si ves čas dosegljiv.

-       Imeti mobilni telefon, oziroma imeti pametni telefon, zahteva svoj čas. To pomeni, da na svojem telefonu zagotovo vsake toliko časa igraš kakšno igrico, preverjaš vreme, stanje na banki ali nov filmček na Youtubu. Če bi bil #breztelefona, bi ta čas porabil bolj koristno, odvečen čas pa bi namenil druženju s prijatelji.

Dejstvo je, da si težko predstavljamo življenje #breztelefona. A ker so strokovnjaki prepričani, da je multitaskanje nemogoče, poskrbi za svojo varnost in varnost drugih v cestnem prometu in vozi #breztelefona v roki. WIZ zavarovanje nagrajuje in spodbuja odgovorno vožnjo, zato te prisega, da voziš #breztelefona v roki, pripelje do popusta za WIZ AVTO zavarovanje:

POPUST ZA WIZ AVTO

 

 

  • primozbregar.com 232