Poletni triki - rešeno v hipu!

01.07.2018

Poletni triki - rešeno v hipu!


Poleti dobi življenje popolnoma svoj ritem. Drveč tempo skozi tisoče opravkov, neštetih seznamov opravil, prenapolnenjih urnikov in zabasanih e-nabiralnikov se umiri. Končno najdemo čas za lenarjenje na plaži, piknik v parku, čas za domače dobrote z žara in večerno druženje v mestu. Ampak (ja, vedno sledi ampak!) ima tudi poletje svojo slabo stran. Lepljivi prsti zaradi stopljenega sladoleda in toplo vino sta le dve od težav, ki nas pestijo v poletnih mesecih. Preveri naše poletne trike, ki ti bodo olajšali življenje v vročih dneh!

6 NAJBOLJ KORISTNIH NASVETOV TEGA POLETJA

1. Grozdne kocke

Oh, le kaj je lahko bolj grozno kot topel kozarec belega vina sredi poletja? Ohlajen kozarec ne ostane dolgo hladen, ledene kocke pa se hitro spremenijo v vodo, zato imamo zate boljšo rešitev - grozdne kocke! V zamrzovalniku preprosto zamrzni grozdne jagode, ki ne spremenijo agregatnega stanja, na koncu pa jih lahko še poješ. Saj veš, sadje za zdravje.

2. Domači kornet brez lepljivih prstov
Užitke ob kepici dobrega sladoleda v kornetu poleti težko nadomesti kaj drugega. Toda veselje hitro mine, ko začne sladoled kapljati na vse strani. Rešitev? Aluminijasta folija! Spodnji del korneta preprosto ovij vanjo in prsti bodo ostali čisti ter suhi.

3. Piknik košara malo drugače
Pripravljaš piknik na domačem vrtu in ne veš, kako gostom lično dostaviti pribor, papirnate prtičke in ostale pripomočke iz kuhinje? Kartonasta škatla za prenos piva v steklenici je v tem primeru idealna pomoč. V en prostorček lahko pospraviš vilice, v drugega nože, v tretjega pa prtičke. Na drugi strani pa lahko prostorčke uporabiš za sol, poper in najboljšo žar omako.
4. Nad neprijetne vonjave s časopisnim papirjem!

Zaradi visokih poletnih temperatur dobijo škatle in zabojniki za smeti bolj izrazit in močan vonj. To lahko enostavno rešiš tako, da jih napolniš s časopisnim papirjem ter jih pustiš zaprte 3 - 4 dni. Enako rešitev lahko uporabiš za osvežitev potovalnih kovčkov!

5. Napihljivi flamingo in samorog končno čista
Ja, počitnice so veliko bolj zabavne v družbi napihljivih vodnih žog, blazin, flamigotov, samorogov in kar je še tega. Ampak, ali veš, da bi ni dovolj, če te napihljive dodatke spereš le z vodo? Do resnične čistoče in dezinfekcije ti bo pomagal naslednji recept: 5 litrov vode + 2 pokrovčka belila + goba. Nato pa speri s čisto vodo.

6. Rajsko doživetje pod tušem

Zagotovo veš, da so Instagram ne dolgo nazaj prepravile evkaliptusove vejice. Predlagamo ti, da se na lov za njimi podaš tudi ti! Pa ne zato, da jih objaviš na svoj insta profil, ampak, da z njimi okrasiš domači tuš. Toplota in vlaga bosta iz listov zvabila naravni sladek vonj evkaliptusa, ki te bo zagotovo navdal z rajskimi občutji. 

Tako, predstavili smo ti nekaj trikov, s katerimi bodo tvoje poletne "težave" rešene v hipu. Te zanima, kaj ti še olajša življenje? Zavarovanje, ki ga lahko urejaš kar preko spleta! V le nekaj korakih pri WIZu zavaruješ svoj avto, zdravje, psa in otroka kjerkoli in kadarkoli. Kolesarji, popotniki in smučarji, zanimivo zavarovanje za primer nezgode in odgovornosti čaka tudi vas. WIZ je inovativno spletno zavarovanje, ki že šesto leto nudi ugodno spletno urejanje zavarovanj in nudi zanesljivo in odzivno pomoč ob sklepanju in ob morebitni nezgodi. 


 

  • Poletni triki 2018