Iskanje mobilnega telefona - za Androide in iOSe

07.02.2017

Iskanje mobilnega telefona - za Androide in iOSe


Mobilni telefon je postal pripomoček, brez katerega danes enostavno ne gre. In ko se zgodi, da telefon izgubiš ali ti ga celo ukradejo, se zdi kot da bi izgubil pomemben del samega sebe. Ampak ni še vse izgubljeno! Obstajajo novi načini lociranja telefona, ki ti pomagajo, da ne izpadeš iz digitalno -družabnega sveta.

Izguba mobilnega telefona kot osebna katastrofa ;)

Mobilni telefon že dolgo ni več samo digitalni pripomoček, s katerim pokličeš prijatelja, ampak postaja sredstvo samoidentifikacije. Če danes izgubiš telefon in nimaš nastavljenega prenosa podatkov v oblak, izgubiš vse telefonske številke, ki si jih zbiral leta in leta, vse spomine, ki se kažejo preko fotografij in videov, vse aplikacije za e-pošto, družbena omrežja in celo za spletno bančništvo ... Izgubiš vse, kar te dela to, kar si.

Pa vendar še ni vse izgubljeno!

Ponudniki digitalnih telefonij ti že ponujajo nekaj rešitev, kako poiskati izgubljeno.

1. Nasvet za izgubljen Android:

Pogrešan mobilni telefon s sistemom Android lahko poiščeš, če je naprava povezana z Google računom. Če si z mobilnim telefonom prijavljen z Googlovim računom, lahko prek druge naprave v Googlov iskalnik napišeš »Find my phone« in brskalnik bo napravo lociral na nekaj deset metrov natančno. Kljub temu, da ta sistem verjetno ne bo prišel prav, ko boš iskal telefon doma, pa ti bo pomagal, če ga boš pozabil ali izgubil kjerkoli zunaj ali če ti ga bo nekdo ukradel. 

Na podoben način deluje tudi aplikacija »LocateMyDroid«, pri kateri izbereš google račun, preko katerega boš dostopal do aplikacije, in se nato prijaviš na spletni strani www.locatemydroid.com, ki ti omogoča, da na zemljevidu vidiš, kje se nahaja tvoj mobitel.

2. Poišči svoj iPhone:

Če si lastnik Applovega mobilnega telefona lahko lociraš pogrešano napravo, tako da uporabiš aplikacijo »Find My iPhone« in se vpišeš v iCloud račun, na kateremkoli drugem iPhonu, iPadu ali iPod Touchu.

Vztrajno iskanje

Če te vizualni prikaz lokacije, ne pripelje do tvojega mobilnega telefona, poskusi še naslednje opcije.
Aplikacija »Android device manager« omogoča, da na daljavo sprožiš zvonjenje, zakleneš telefon ali izbrišeš svoje podatke, ki so na napravi. Pri tem se moraš zavedati, da lahko s tem izbrišeš tudi podatke, ki jih ne želiš, po drugi strani pa se vprašaj, ali si želiš, da tvoje podatke najde in vidi kdo drug?
Applova aplikacija, sicer za sistem iOS, rešuje to dilemo, saj lahko v primeru, da najdeš svoj iPhone, z uporabo programa iTunes obnoviš zadnjo shranjeno verzijo podatkov na napravi. Obenem ti Applova aplikacija omogoča, da izgubljeno napravo zakleneš, pošlješ SMS s kontaktno številko in najditelj te lahko pokliče kar iz zaklenjenega telefona, ne da bi dostopal do drugih podatkov na napravi.

In življenje gre naprej

Mobilni telefoni ponujajo vedno več aplikacij za zaščito lastnika, zato skoraj ni bojazni, da izgubljene naprave ne bi našli ali da bi jo ob pravočasni reakciji lastnika nekdo drug neupravičeno dostopal do podatkov iz naprave. A če se slučajno zgodi, verjemite, da z izgubljenim telefonom niste izgubili sebe.

Sicer pa: ni važno, ali imaš stari ali nov telefon, pomembno je, da voziš #breztelefona. Spoznaj WIZ akcijo:

SPODBUJAMO VOŽNJO #BREZTELEFONA