Budget dopust sreča svetovne destinacije

04.07.2018

Budget dopust sreča svetovne destinacije


“Nekega dne bom prepotoval ves svet.” Je to tudi tvoj življenjski moto? Od danes naprej ti ne bo potrebno več čakati na “neki dan”, ampak se boš lahko na začetek poti po svoji zemeljski orbiti odpravil že letos. Preveri, katere svetovne destinacije so vredne ogleda in so, če se dobro organiziraš, lahko za povrh še prijazne do denarnice.

 1. Destinacija: ZANZIBAR

Država: Tanzanija

Kontinent: Afrika

Čas: GMT+3

Km iz Slovenije (cca): 11.200

Čeprav se ti morda zdi, da je Zanzibar otok, kamor se na medene tedne odpravijo le najpremožnejši mladoporočenci, temu ni tako. Zanzibar ponuja cenovno dostopno dopustniško avanturo tudi zate! Nočitev direktno na plaži lahko preko Airbnb rezerviraš pri Surfescape že od 18 € dalje. Plus: surfanje, supanje in surfanje z jadrom so le korak stran od tvojega prenočišča! Če pa si želiš poleg Zanzibarja ogledati še matično državo, Tanzanijo, te trajekt za tja stane okoli 30 €.

2. Destinacija: SANTA FE

Država: Nova Mehika

Kontinent: Severna Amerika

Čas: GMT-6

Sončni dnevi v letu: 310

Santa Fe je kreativni vorteks pod vznožjem štiritisočaka Sangre de Cristo, ki skozi celo leto privablja umetnike in zdravilce iz različnih koncev sveta. Če si na dopustu želiš stika z naravo, umetnostjo in spa razvajanja, potem je najstarejše glavno mesto Združenih držav zagotovo prava izbira. Čaka te več kot 250 restavracij, 300 galerij, najmanj 100 butičnih trgovin ter ducat festivalov in sejmov. Nujno pojdi na zgodovinsko turo po mestu za samo 12 € ter na enega od sendvičev z natrgano svinjino in šestimi hišnimi omakami v Whole Hog Café, ki te bo stal dobre 3 €. Bonus: pozimi te bo nočitev v luksuznem hotelu La Posada de Santa Fe stala približno 85 €, kar je za ta nivo hotelskih storitev ekstremno poceni. 

3. Destinacija: KOMODO

Država: Indonezija

Kontinent: Azija

Čas: GMT+8

Prebivalstvo: 2.000 + Komodoški varan

Želiš noro pustolovščino s filmskimi razgledi, ki ti ne bo izpraznila bančenega računa? Dobrodošel na Komodo. Otoček velja za enega od 7 novih naravnih čudes, čeprav ga priljubljenost velikega brata Balija še vedno zasenči. Komodo ti ponuja priložnost, da vidiš največjega kuščarja na svetu, da pod nogami občutiš tribarvni pesek in da plavaš s skati. Ladjica iz Balija na Komodo te bo prišla nekje 35 €, medtem ko je let približno 5-krat dražji. Nastanitev in hrana pa sta tako ali tako super poceni, saj gre vendarle za Indonezijo.

4. Destinacija: COOKOVI OTOKI

Država: Avtonomna parlamentarna demokracija v prosti zvezi z Novo Zelandijo

Kontinent: Avstralija

Čas: GMT-10

Valuta: Novozelandski dolar

15 otokov z bujno tropsko lepoto, živahnimi grebeni in polinezijsko energijo so razlogi, da se odpraviš na dopust na drugo stran zemeljske oble. Poleg vsega naštetega pa te tam čaka tudi spoznavanje bogate maorske kulture, ki je te bo zagotovo navdušila s svojo izjemno prijaznostjo ter gostoljubljem. Cookovi otoki ponujajo vse od luksuznih prenočišč za razumno ceno do čudovitih Airbnb-jev in butičnih hotelov. Prepričali pa te bodo tudi s svojo ponudbo barov in restavracij na plaži, kavarnami in destilarno, kjer izdelujejo vodko z okusom banane. 

5. Destinacija: ALBUFEIRA

Država: Portugalska

Kontinent: Evropa

Čas: GMT+1

Odpiralni čas barov in klubov: 24/7

Južna portugalska pokrajina Algarve je dom krasnega sončnega mesta, Albufeira po imenu, ki si ga nujno dodaj na tvoj zemljevid. Albufeira ima poleg super podnebja še izjemno lepe plaže, številne restavracije, bare in klube, ki so odprti tudi čez noč. Cene hrane in vina so razumne, zato ne zamudi desgustacije vin. Na voljo je veliko dostopnih hotelov apartmajskega videza, če pa se želiš malce pocrkljati imamo zate naslednji predlog: Epic Sana Algarve

Ko imaš v planu resnično fajn budget dopust, ne pozabi tudi na izjemno ugodno zavarovanje WIZ Tujina, ki ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Če pa želiš še zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, ti bo WIZ Tujina Plus omogočila to že za 11,98 € za 8 dni. 

NA POTOVANJE VZEMI ŠE ZAVAROVANJE WIZ TUJINA 

  • POTOVANJE WIZ