5 #resnicnofajn daril, ki jih lahko narediš sam doma

18.01.2017

5 #resnicnofajn daril, ki jih lahko narediš sam doma


Za izdelavo darila doma potrebuješ veliko mero domišljije in kreativnosti. Trud, ki ga vložiš v izdelavo unikatnega darila je vreden veliko več kot drago neosebno darilo, za katerega si si vzel 1 minuto v trgovini. Poskusi dodati malo svojega »touch-a« v izdelek, ki ga podarjaš svojim najbližjim in tako pokaži, da si razmišljal o njih in ne o sebi. Poglej ideje za darila, ki jih lahko narediš sam doma.

Baloni presenečenja

Pripravi darilo, ki preseneča. Preden napihneš balone, vanje vstavi sporočilca – na katerih so napisani vajini skupni spomini, pozitivne misli ali najljubši citati. Dodaš lahko tudi kakšno skupno fotografijo ali dokupiš še kakšno majhno praktično malenkost, ki jo obdarovanec potrebuje, kot je recimo kremica, šminka, najljubši bomboni, itd. in še to vstaviš v balone ter jih napihneš. Dekorirano škatlo napolni z napihnjenimi baloni polnimi presenečenj.  

Sivkin komplet ugodja

Če se prijatelj ali prijateljica rada razvajata, je dišeč sivkin komplet ugodja popolno darilo, ki se še posebej prileže v mrzlih zimskih dneh. Podari sivkine piškote in kopalno sol sivka. Potrebuješ dva steklena kozarca za vlaganje, pri čemer ni toliko pomembna velikost kot prikupnost oblike kozarca. Kozarca okrasiš po želji – poslikaš ga z barvami za steklo ali akrilnimi barvami, uporabiš lahko vijolične odtenke, ki se skladajo z barvo sivke. Kozarca lahko dodatno okrasiš, tako da nalepiš nalepke, okrasne trakove ali mašnje, ki nakazujejo nek vajin skupni motiv. Pripraviš lahko tudi kartonček z opisom vsebine, ga pritrdiš ali povežeš okoli vratu kozarca. 

Za peko piškotov s sivko potrebuješ:
- 115 g zmehčanega masla
- 6 žlic sladkorja v prahu
- 175 g moke
- 1 žlica posušenih sivkinih cvetov

Priprava piškotov: »V skledi z električnim mešalnikom kremasto umešamo zmehčano maslo in sladkor v prahu. Dodamo moko in posušene sivkine cvetove. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno in gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in za 15 minut postavimo v hladilnik.

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Testo na rahlo pomokani delovni površini tanko razvaljamo. Iz testa z modelčki izrežemo piškote. Piškote previdno preložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pekač s piškoti za približno 10 minut potisnemo v ogreto pečico.

Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da se piškoti 5 minut hladijo na pekaču. Nato jih preložimo na kovinsko rešetko in povsem ohladimo.«

Za dišečo kopalno sol sivke potrebuješ:
- skodelico grobo mlete soli
- žlico olivnega olja
- nekaj kapljic eteričnega olja sivke
- posušeno sivko

Naštete sestavine prej zmešaš in nato napolniš kozarec. Kozarec lahko namesto s pripadajočim pokrovom, pokriješ tudi s potiskano bombažno tkanino. 

Luč iz plastičnih kozarčkov

Če si ljubitelj oblikovanja in bi prijatelju rad polepšali domače okolje, mu podari luč, ki jo lahko narediš kar sam. Luč iz plastičnih kozarčkov je unikatno darilo, ki pa je za izdelavo precej enostavno. Kupiš nekaj kompletov plastičnih kozarčkov. Čim manjši so tem manjša bo luč, in obratno – čim večji so tem večjo luč lahko pričakuješ. Kupiš še sponke za papir ali pa uporabiš spenjač. Tako kozarčki kot sponke bodo vidni, tako da pazi, da izbereš barvno kombinacijo, ki je prijatelju všeč. Kozarčke enostavno spenjaš s sponkami na zgornjem vrhu kozarčka, pri čemer paziš da kozarčka ne poškoduješ. Za oblikovanje okrogle luči, je priporočljivo, da najprej narediš iz kozarčkov okroglo ogrodje. To narediš tako, da najprej spneš kozarčke v eno okroglo linijo, in nato še drugo okroglo linijo, ki je na prvo pravokotna. Vse ostale kozarčke dodajaš s sponkami tako, da zapolniš prazne prostore.

Preden zapolniš kozarčke do konca, vstaviš notri žarnico na kablu, in nato dokončaš luč v popolno obliko.

Pončo brez šivanja

Uporabiš ga lahko v mrzlih dneh, da se ogreješ, ali v toplejših dnevih namesto dekice, ki jo položiš na travnik v parku. Vse kar potrebuješ je približno 1.5x1.5 metra blaga v izbrani barvi ali z najljubšimi vzorci. Blago položiš na ravno podlago, na mizo ali na tla, in v sredini s škarjami za blago zarežeš prostor, kjer glava pokuka ven. Pazi, da bo luknja dovolj velika, da glava pride skozi. Lahko je samo ravna linija, s katero pustiš vrat zakrit. Lahko pa izrežeš blago v obliki pravokotnika ali kroga, ki omogočata, da vratni predel malo zadiha. Na spodnjem delu ponča lahko zarežeš blago v trakove ali druge zanimive oblike, pravokotne robove obrežeš v kroge, tako da bodo zaobljeni, ali pa robove pustiš kakor so – pravokotni.

Če pa obvladaš tudi šivanje, ročno ali strojno, lahko dodaš še kakšne zanimive dodatke, ki bodo ustvarili malo bolj dizajnerski izgled oblačila.

Oblikuj koledar z vajinim praznikom / Personaliziran koledar s posebnim praznikom

Za prijatelja, ki je organiziran, ima veliko obveznosti in rad načrtuje oziroma optimizira dneve v letu, naredi koledar za prihodnje leto - 2017. Na spletu izberi brezplačen template koledarja za leto 2017 in ga z malo domišljije preoblikuj v personalizirano darilo. V koledar lahko vstaviš skupne fotografije ali zanimive barvne vzorce, ki jim lahko dodaš tudi zanimive citate ali pa besedilo vajine najljubše pesmi. Na koledarju lahko označiš en dan, ki ga bosta preživela skupaj, in si tako rezerviraš čas za vajino skupno doživetje v prihajajočem letu.

Ko imaš koledar oblikovan ga natisni v obliki, za katero meniš, da bo prijatelju najbolj priročna. Če ima doma prazno steno, ki bi jo lahko namenil temu, naredi stenski koledar, če ima rad koledar ob sebi, mu lahko sprintaš liste, ki jih vloži v zvezek ali pa mu narediš kar majhno knjižico. Če veliko časa preživi v pisarni, pa mu lahko podariš tudi namizni koledar.

Karkoli že narediš, bo najbližji cenil tvoj trud že skozi majhno pozornost, in pričakuješ lahko samo še »najbolj pristen« nasmeh, ki bo vajin odnos le še poglobil. Darilo pa je tudi večerja ali kosilo, ki jo pripraviš doma. Kaj praviš na palačinke? 

RECEPT ZA WIZ RIŽEVE PALAČINKE